روزنامه لبناني "الأخبار" که از رسانه‌هاي نزديک به حزب‌الله به شمار مي‌آيد در گزارشي تحليلي به بررسي وضعيت نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري پرداخت و نوشت: هواداران احمدي‌نژاد به جليلي گرايش پيدا کرده‌اند.

به گزارش گروه بين‌الملل مشرق، اين روزنامه در گزارشي به قلم "ايلي شلهوب" با اشاره به تشکيل ائتلاف سه نفره اصولگرايان، نوشت: نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد که محمدباقر قاليباف، در همه نظرسنجي‌ها، در صدر نامزدهاي اصولگرا قرار دارد و پس از او سعيد جليلي، علي‌اکبر ولايتي و غلامعلي حدادعادل هستند.

اين روزنامه مي‌افزايد: البته نظرسنجي تنها ملاک بيانگر وضع رقابت ميان نامزدها نيست بلکه نهادهاي ديني، سياسي، نظامي، امنيتي، دانشجويي، دولتي و دستگاه‌هاي بررسي و سنجش و رايزني‌ها نيز در اين ميان اثرگذار است.

الأخبار با اشاره به اهميت ويژگي‌هاي شخصيتي نامزدها در ميان مردم ايران مي‌نويسد: مثلا محمدباقر قاليباف، شهردار تهران به علت موفقيت در اداره اين شهر در رأس همه نامزدها قرار دارد اما مشخص نيست که آيا سرسختي و تجربه مذاکراتي جليلي از او نيز يک شخص باکفايت براي مديريت همه پرونده‌هاي کشور ساخته است يا خير.

به نوشته اين روزنامه، آنچه براي اصولگرايان مهم است اين است که آيا قاليباف و جليلي به دور دوم مي‌روند و يا در همان دور نخست، يکي از اين دو نفر، حائز اکثريت آرا خواهد شد.

شلهوب در ادامه تحليل خود مي‌افزايد: در مقابل "حسن روحاني قرار دارد که رقيب اصولگرايان است اما ظاهراً به اين نتيجه رسيده که هرگز نخواهد توانست هواداران اکبر هاشمي رفسنجاني را به سمت خود جلب کند زيرا اندکي از آنان (تندروها) انتخابات را تحريم کرده و برخي ديگر به سمت محمدرضا عارف گرايش پيدا کرده‌اند.

اين روزنامه درباره ديگر نامزدهاي انتخابات يازدهم نيز مي‌نويسد: محسن رضايي، در انتخابات پيشين هم نامزد شده بود اما هيچ رأي قابل ذکري کسب نکرد.

اين گزارش حاکي است: سيد محمد غرضي، وزير اسبق پست و تلگراف و تلفن که بعدها به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تغيير نام داد مدتي مسؤوليت جهاد سازندگي را بر عهده داشته و اکنون به عنوان نامزد مستقل وارد عرصه رقابت‌هاي انتخاباتي شده است و تنها نامزدي است که هيچ ستادي ندارد و به سفرهاي استاني هم نخواهد رفت و گفته است که تنها از طريق صداوسيما، مواضعش را به اطلاع مردم خواهد رساند.

الأخبار تأکيد کرده است که غرضي، "شيريني" اين دوره از انتخابات رياست جمهوري است.

اين روزنامه در پايان با طرح اين پرسش که هواداران محمود احمدي‌نژاد و طيف دولتي‌ها به چه کسي رأي خواهند داد، مي‌افزايد: بسياري از آنها به سمت جليلي گرايش پيدا کرده‌اند که به نظر آنان نماد دولت است.

شلهوب گزارش خود را با اين عبارت به پايان برده است: ميزان مشارکت در انتخابات بين 60 تا 70 درصد برآورد شده است که بالاتر از آن چيزي است که تصور آن مي‌رفت.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • جواد ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    شیرینی ؟
  • لطفا منتشر کنید ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    مشایی و احمدی نژاد قطعا در پشت آقای جلیلی پنهان شده و برنامه های خودشان را به پیش می برند...از صحبت‌های آقای جلیلی هم بوی احمدی نژاد و ادبیات و نظریات او به مشام می رسید. باید مراقب بود...
  • ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    جلیلی جای مشایی اومده فقط با چراغ خاموش طبق قانون اساسی ریاست شورای امنیت ملی برای زییس جمهوره دبیری ان به عهده ی فرد منصوب از طرف ریاست جمهوریه
  • ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    درقانون اساسي چيزي درمورد دبيري شورايعالي امنيت ملي نيومده فقط گفته شده رييس آن رريس جمهوراست.ضمناكجاي شخصيت ورفتاروگفتاردكترجليلي شبيه مشايي است كه اورانماينده دولت ميدانيد؟
  • تقی ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    اصلا این طور نیست در بین نامزد ها بیشترین فاصله را با احمدی نژاد جلیلی دارد ، اصلا جلیلی سیاست های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی احمدی نژاد را قبول ندارد ،حتی در مورد یارانه ها هم معاون او علی باقری گفته که با پرداخت یارانه نقدی مخالفیم در صورتی که سایر کاندیدا ها موافق ادامه پرداخت یارانه ها هستند ،در ضمن ادبیات جلیلی مبتنی بر برنامه،قبول سندهای بالا دستی ،استفاده از نحبگان و افراد قوی در کابینه می باشد که کاملا 180 درجه با ادبیات احمدی نژاد فرق دارد ،در سیاست خارجی هم بسیار روی جلیلی حساب باز می کنند ،بزرگترین اندیشکده های سیاسی مشاور 5+1 هم اعلام کرده اند عمق اندیشه و سیاست جلیلی بسیار پیچیده است و قدرت دیپلماتیک و اصول مذاکراتی او غرب و اشتون را گیج کرده است به همین دلیل است که اینقدر زمان را به نفع ما از دست می دهند ،هر بار که سناریویی برای مذاکرات در نظر می گیرند ،جلیلی مستدل و منطقی آنها را مجاب می کند اما فشار صهیونیست ها مانع جمع بندی پرونده هسته ای می شود که به فضل الهی با رئیس جمهور شدن و در اختیار گرفتن سکان اجرایی کشور قطعا مسئله ی هسته ای حل و فصل خواهد شد چرا که غرب از هزینه ای که گذاشته ناامید شده است و منتظر انتخابات است
  • موسوی ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    این تحلیل دشمنه که جلیلی همون احمدی نژاده ما چرا تکرار میکنیم.
  • ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    متاسفانه اطلاعات شما درست نیست جلیلی تا سال 86 منصوب احمدی نژاد بود از آن به بعد نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی می باشد
  • ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    احمدی نژاد مجبور بود جلیلی رو برای دبیری شورا انتخاب کنه ،قوی تر از اون برای مذاکرات وجود نداشت در ضمن جلیلی منصوب رهبری در شوراست و دبیری شورا هم به دلیل اختیارات حاکمیتی رهبری می باشد چراکه سیاست کلان خارجی و مساله ای به این مهمی فراجناحی می باشد و منافع ملی حکم می کند که فردی کار آمد به ای سمت منصوب شود
  • گرز حق ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    توي چي ميگي ميرحسين! اتفاقا جليلي کپي‌پيست احمدي‌نژاده. شعارهاش همونه: عدالت، استکبارستيزي، صهيونيسم‌ستيزي، کمک به دهک‌هاي پايين جامعه، هدفمندي يارانه‌ها، ساده‌زيستي، گفتمان امام و انقلاب... تو مي‌خواي دوباره اينها رو باور کنيم دوباره بره توي پاچه‌مون؟
  • ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
    0 0
    مواظب صحبت های نا روایتان باشید شما در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشید . البته اگر خدا را قبول داشته باشید ... بهتره با تخریب دیگران به دنبال منافع سست خودتون نباشید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس